Kommentteja Ville Kuivalaisen näkemyksiin

Kommentteja Ville Kuivalaisen näkemyksiin

Siilinjärven Perussuomalaiset noudattavat toiminnassaan PRH:n hyväksymiä mallisääntöjä. Nämä säännöt viitoittavat toimintaa ja näihin sääntöihin tulee jokaisen puolueeseen kuuluvan ja etenkin valtuutetun sitoutua. Ville Kuivalainen ilmoitti heti kuntavaalien 2012 jälkeen ensimmäisessa valtuustoryhmän kokouksessa, että hän ei tule sitoutumaan valtuustoryhmän päätöksiin. Tämä kertoo suoraa kieltä mitkä tavoitteet olivat. Valtuustoryhmän näkökulmasta kyse oli siis vain ja ainoastaan oman edun tavoittelusta. Äänimäärillä retostelu tai niillä kiristäminen ei kuulu Siilinjärven Perussuomalaisten toimintakulttuuriin. Olkoonpa äänestäjiltä saatu äänimäärä mikä hyvänsä, valtuutetulla on käytössään vain yksi ääni esimerkiksi valtuustossa tai lautakunnassa. Ryhmässä aktiivisesti toimimalla yhden äänen saa oikeasti kuulumaan.
Pohjois-Savon maakunnassa Perussuomalaisilla oli eduskuntavaaleihin jaossa 9 paikkaa. Ehdokkaiksi hamuavia oli useita kymmeniä, Siilinjärveltä halukkuutensa ilmoitti 5 henkilöä. Valintamenettelystä tuli ohjeet puolueelta ja piiriyhdistykseltä. Piiriyhdistys järjesti jäsenäänestyksen. Tässä äänestyksessä Ville Kuivalainen ja Jukka Kotimäki eivät menestyneet. Tämän myötä tulimme tilanteeseen jossa ko. henkilöt vaihtoivat poliittista kotia.
Kirjoituksissaan ja muilla foorumeilla Ville ylisti mm. keskustalaisia poliitikkoja tai Keskustapuolueen ajamaa asiaa. Kuivalaisen kirjoittelusta olemme saaneet paljon palautetta, valitettavasti se on ollut pääsääntöisesti negatiivista. Olisi varsin kummallista mikäli valtuustoryhmä ei kiinnostuisi tällaisesta puolueen virallisesta kannasta poikkeavasta kirjoittelusta. Emme usko, että esim. Vasemmistoliittokaan hyväksyy kirjoittelua joka olisi ristiriidassa heidän ajamien tavoitteiden suhteen tai olisi vastoin puolueen omia ohjelmia.
Kuivalainen kertoo myös Perussuomalaisten olevan maaseutuvastaisia. Me Siilinjärven Perussuomalaiset näemme maaseudun voimavarana, toisin kuin Kuivalainen väittää. Maaseudun ihmiset ovat täsmälleen yhtä arvokkaita kuin taajamissa asuvat.
Nämä em. ovat asioita jotka olisivat selvinneet myös Villelle mikäli hän olisi osallistunut valtuustoryhmän kokouksiin. Ryhmän kokouksiin lähetetään kutsu jokaiselle valtuutetulle ja varavaltuutetulle. Näihin kokouksiin Ville Kuivalainen osallistui ainoastaan 2-3 kertaa näiden kuluneiden kahden vuoden aikana. Tätäkö äänestäjät toivoivat? Valtuustoryhmän kokouksissa määritellään esityslistojen pohjalta ryhmän virallinen kanta kyseessä olevaan asiaan. Näissä kokouksissa valtuutetun on kirjallisesti esitettävä eriävä mielipide, mikäli se poikkeaa valtuusryhmän kannasta. Meillä toimitaan demokratian ehdoin, kuntalaista kuunnellen. Valtuustoryhmämme jatkaa työtään, emmekä enää palaa tähän aiheeseen.

Siilinjärven Perussuomalaiset valtuustoryhmä

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa