Kunnanjohtajan johtajasopimuksesta ja poliittisesta pelistä

Kunnanjohtajan johtajasopimuksesta ja poliittisesta pelistä

Kunnanhallituksen kokouksessa 26.1.2015 käytiin mielipiteitä varsin rankasti jakanut keskustelu ja sitä kautta päätöksenteko. Kokonaisuudessaan prosessi oli mitä ilmeisimmin poliittislähtöinen ja haluttiin tällä hetkellä tuntemattomasta syystä palkita kunnanjohtaja tehdystä tai toistaiseksi tekemättömästä työstä. Olkoon niin tai näin, ei ole oikein parantaa johtajan työsopimusta, kun samaan aikaan on riskinä työntekijöiden työmäärän kasvattaminen, lomauttaminen tai jotain siltä väliltä.

Miltä tämä sitten näyttää kuntalaisen silmin katsottuna? Tulevaisuudessa kuntalainen saa melkoisella varmuudella karsitumpia palveluja, pidentyneitä odotusaikoja “terkkariin” jne. Tästä huolimatta laivan kapteenin tulevaisuus haluttiin taata keskustan ja demareiden voimin, vaikka aluksen kyljet ja osa pohjaa hipoo karikkoa. Voi pyhä Sylvi tätä menoa. On se kumma juttu, että samat suhmurit pelaavat näin räikeää peliä vaalikaudesta toiseen ja saavat tästä huolimatta kovia kannatuslukuja kuntavaaleissa. Eikö kansalla todellakaan kellot soi, vaikka soopaa tulee tuutin täydeltä? Jos asetut vastarintaan, haukkuja ja arvostelua tulee varmasti. Valta on sokeuttanut, pelataan sitä totutuksi tavaksi tullutta poliittista peliä.

Ei se mitään vaikka touhu on tällaista. Me Perussuomalaiset olemme tulleet kuntapolitiikkaan muuttamaan päätöksentekoa rehellisemmäksi ja avoimemmaksi. Kuntavaaliohjelmamme “Kunnat kuntoon” mukaisesti me Siilinjärven Perussuomalaiset teemme edelleen parhaamme asian eteen. Työ ei ole helppoa.

Poliittisen päätöksenteon takana hiippailee aina joukko kansalaisia, jotka pyrkivät käyttämään poliittista päätöksentekojärjestelmää hyväkseen. Suomi ja suomalaiset, eivät valitettavasti tunnu tätä uskovan, vaan kokevat näiden asioiden kaivelun olevan pelkkää poliittista puskista huutelua. Ei se näin ole, Siilinjärvelläkin on tapahtunut, ja tulee jatkossakin tapahtumaan, asioita jotka eivät päivänvaloa kestä.

Sopupeli ei ole reilua peliä. Sopuisasti asioista voidaan kyllä sopia, mikäli päätettävät asiat valmistellaan ja tarkastellaan huolellisesti. Ketunhännät pitää jättää naulakkoon myös Siilinjärvellä. Jonnin joutavat kannatuspuheenvuorot päätöksiä tehdessä voi jättää vähemmälle ja käyttää sekin energia tehtävän päätöksen tarkasteluun kuntalaisen ja vaikuttavuuden näkökulmasta.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa